Nieuwjaarsmiddagconcert 2023
Informatie
Op 1 januari 2023 kan het weer!
Graag nodigen wij je uit om met ons het nieuwe jaar feestelijk en sfeervol in te luiden met
VIJF!
Vijf bevlogen vrouwen, vijf instrumenten, vijf muzikale harten
Met een bijzondere combinatie van instrumenten — fluit, viool, hobo, fagot en harp — bieden zij een uitdagend scala aan mogelijkheden. Het Nieuwjaarsmiddagconcert 2023 voert je mee op een muzikale reis vol verrassende klankkleuren.
Klik op onderstaande link om te beluisteren
Programma
Inloop 14.30 uurAanvang 15.00 uur
Het achtste Nieuwjaarsmiddagconcert vindt plaats in het Scagon Theater, Markt 18 te Schagen.
Traditiegetrouw word je met een hapje en een drankje ontvangen en is er na afloop
een gezellige borrel met muziek van onze onvolprezen huispianist Willem van der Sande.
Kaarten
Kaarten: EURO 29,50 incl. feestelijke ontvangst met na afloop een hapje en een drankje.
Kaartverkoop: https://tickets.scagondeluxe.nl/nl-NL/Show/Details/Nieuwjaarsmiddagconcert-1-jan-428 of aan de zaal
BELANGRIJK: Online reserveren is vanaf 30 december helaas niet meer mogelijk.
Zolang de voorraad strekt kunnen er nog entreebewijzen aan de zaal van het Scagon Theater worden gekocht.
Artiesten
Saskia Onstwedder-List — fluit
Saskia studeerde fluit aan het Conservatorium van Maastricht en Tilburg. Ze behaalde haar diploma in Tilburg, waar ze studeerde bij Raymond Delnoye, destijds solofluitist van het Rotterdams Filharmonisch Orkest en het Brabants Orkest. Saskia is voornamelijk werkzaam als freelance fluitiste waarbij ze veelvuldig heeft opgetreden met o.a. het Brabants Orkest en het Philips Symfonie orkest. Reeds tijdens haar studie werd ze door toenmalig dirigent Louis Stotijn uitgenodigd te komen spelen bij Het Zeeuws Orkest waar ze nu alweer vele jaren als solo– fluitiste speelt. Met Het Zeeuws Orkest heeft Saskia talloze concerten onder leiding van diverse dirigenten uitgevoerd en soleerde zij in het beroemde fluit-harp concert van W.A. Mozart. Daarnaast speelt ze vast in ‘Concerto Brabant’ dat ieder jaar een aantal keer de Matthaus Passion uitvoert. Ze heeft een grote passie voor kamermuziek en is dan ook regelmatig te beluisteren in diverse ensembles.
Anne-Marie van de Grint — viool
Anne-Marie studeerde viool aan de conservatoria van Tilburg en Maastricht. Door haar brede muzikale interesse deed ze ervaring op in uiteenlopende genres. Ze specialiseerde zich met name in barokmuziek en Argentijnse tango. Ze speelde barokmuziek in verschillende combinaties, waaronder La Réjouissance (onder leiding van clavecinist Tijn van Eijk) en Aulos Consort, en vertolkte meerdere malen de vioolsolo’s in de Mattheuspassie.
Met Grupo del Sur (tangokwintet met muziek van Astor Piazzolla) nam ze drie cd’s op, waarvan de laatste live werd opgenomen in de kleine zaal van het Concertgebouw te Amsterdam.
Ze is concertmeester van Brabant Sinfonia en vervangend concertmeester van het Zeeuws Orkest.
Anne-Marie van Mierlo — hobo, althobo, hobo d’amore
Anne-Marie studeerde hobo bij Anne de Vries en Hans Roerade aan de conservatoria in Tilburg en Maastricht. Daar behaalde ze de diploma’s Docerend en Uitvoerend Musicus (Master of Music) met daarnaast de
aantekeningen althobo, hobo d’amore, orkestspel en ensemble-leiding.
Anne-Marie is solo-hoboïste van het Zeeuws Orkest en speelt in die hoedanigheid samen met een rijke verscheidenheid aan dirigenten en solisten. www.zeeuwsorkest.nl
Daarnaast is zij een regelmatig gevraagde gast in verschillende ensembles en orkesten, ze remplaceerde o.a. in het Brabants Orkest en het Residentie Orkest.
Een van de hoogtepunten zijn de jaarlijks terugkerende concertreeksen waarbij de Matthäus Passion en het Weihnachts Oratorium worden uitgevoerd. Prachtige muziek waarin de hobo, althobo en hobo d’amore een belangrijke rol vertolken.
In 2017 richtte Anne-Marie het kamermuziekensemble VIJF! op, met een bijzonder kleurrijke bezetting waarvoor Anne-Marie ook arrangementen maakt.
Met VIJF! bracht ze in maart 2020 het album „Saffier” uit. Inmiddels is VIJF! een graag geziene gast op de verschillende nationale podia en radio.
Met Sabien Canton (harp) en Saskia Onstwedder-List (fluit), beide gewaardeerde collega’s uit het Zeeuws Orkest, vormt ze vanaf 2021 het Thalia Trio.
Dit trio legt zich toe op het verzorgen van live muziek tijdens een ceremonie, afscheid, herdenking of andere bijzondere gebeurtenis.
www.thaliatrio.com
De inspiratie en kennis die Anne-Marie opdoet in haar uitvoerende praktijk geeft ze met veel plezier door aan haar leerlingen.
In 2010 introduceerde zij de Toverhobo© , een instrument speciaal voor zeer jonge hoboïsten.
Haar lespraktijk beslaat een groot deel van Noord-Brabant. www.toverhobo.nl
Samen met haar tweelingzus en beeldend kunstenares Petra van Mierlo vormt Anne-Marie TwoArts.
TwoArts ontwikkelt projecten voor het onderwijs en de zorgsector en voert ze ook uit. De projecten bestaan uit lessen en trainingen waarin beeldende kunst en muziek elkaar ontmoeten en versterken. www.twoarts.nl
Lieselot Toorop — fagot
Lieselot studeerde aanvankelijk hoofdvak piano, maar viel al snel voor de prachtige klanken van de fagot en contrafagot. Al tijdens haar fagotstudie werd zij veel gevraagd bij verschillende orkesten en ensembles in en buiten Nederland, en verleende zij haar medewerking aan vele radio-, tv– en cd/dvd-opnames. Naast het remplaceren in de Nederlandse orkesten waaronder het Noord Nederlands Orkest, Holland Symfonia, het Brabants Orkest, het Limburgs Orkest en het Randstedelijk Begeleidings Orkest, speelt zij vast als solofagottiste in Het Zeeuws Orkest, het Nederlands Theater Orkest, en het Brabants Consort. Samen met Jozef Auer, solofagottist van het Brabants Orkest, was zij de grondlegger van het fagotensemble BonBonBasson.
Lieselot haar voorkeur gaat uit naar symfonisch spel, maar kamermuziek vindt zij nog steeds een grotere uitdaging!
Renske de Leuw — harp
Toen Renske op vijfjarige leeftijd de muziekschool binnenliep en daar voor het eerst de klanken van een harp hoorde wist ze meteen dat de harp haar instrument zou zijn.
Renske studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Alexandre Bonnet en behaalde daar met succes de diploma’s Bachelor– en Master of Music. Daarnaast volgde zij masterclasses bij diverse harpisten in binnen– en buitenland. Omdat Renske haar muzikale horizon nog verder wilde verbreden heeft zij ook lessen jazz– en popharp gevolgd bij meerdere docenten aan o.a. het Codarts Rotterdam.
Renske is een veelzijdig harpiste, ze treedt op als soliste, kamermuzikante en orkestharpiste. Ze is daarbij actief in diverse orkesten waaronder Brabant Sinfonia en Het Zeeuws Orkest. Met het bijzondere Duo Jørgensen — de Leuw (theremin en harp) treedt zij regelmatig op, maakte zij succesvolle concertreizen naar onder anderen Brazilië en Canada en nam zij onlangs een eerste cd op. Daarnaast is zij actief in Duo LeoNina met fluitiste Femke van Leeuwen